dimarts, 1 de gener del 2008

una finestra al món

Aquests dies he après una cosa nova i m'agradaria compartir-la amb tots vosaltres, és una frases que algú em va dir:

"Per molt petita que sigui la finestra a partir de la qual miri el món,
aquest continua sent igual de gran."

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Que content estic de retrobar-te, Xavi!!!

M'encanta la teva frase...

Em connecta amb una idea que vam estar comentant amb el David, el darrer dia de curs a "En Xarxa", abans de vacances de Nadal.
Dèiem, sota la llum dels fanals, que el món esdevé nou si som capaços de mirar-lo amb "ulls nous". És a dir, el veritable descobriment no consisteix en buscar camins nous, sinó en mirar el món amb ulls nous. Entre tots dos vam acordar i recordar que la idea podia ben bé ser de Marcel Proust, el pensador francès.

Una forta abraçada i bon 2008

Unknown ha dit...

Avui, amb un estat d'ànim ben diferent del de l'altre dia, m'he tornat a llegir la teva frase.
El món, i nosaltres coconstruint-lo i coconstruint-nos; essent-ne subjectes constructors i observadors alhora. Massa vegades la nostra poca flexibilitat, la nostra obcecació, la nostra miopia mental, la nostra contaminació... fa que només ens n'adonem d'una ben petita part d'allò que ens envolta. És bonic que algú t'acompanyi en el procés d'obrir mires, d'ampliar horitzons, de flexibilitzar criteris, d'augmentar opcions, d'enriquir possibilitats... i, així, adonar-te'n de quant gran és el món.
Dono gràcies a totes aquelles persones que m'han ajudat a veure-hi més enllà, i que han fet possible que ara jo sigui on sigui.

Una besada